Velfærdsturisme: Myte eller kendsgerning - Brexit

Aktivitet: Tale eller præsentation - typerForedrag og mundtlige bidrag

Dorte Sindbjerg Martinsen - Foredragsholder

I debatten forud for folkeafstemningen i UK blev der talt meget om ’velfærdsturisme’ og der blev for nyligt peget på netop denne del af debatten som en hovedårsag til UK’s exit (læs mere på LSE blog).

Også i Danmark har EU’s frie bevægelighed og ret til velfærd været debatteret og politiseret som aldrig før. Men hvad er regler og fakta på området egentligt? Presser EU’s regler den danske velfærdsstat eller går velfærdsligningen i virkeligheden meget godt op? Hvilken rolle har EU-domstolen spillet? Har den søgt at fortolke mere vidtgående end det var forudsat? Hvordan ser tendenser og udviklinger ud før og efter de seneste udvidelser af EU?

Kom og hør Dorte Sindbjerg Martinsen, professor, Institut for Statskundskab, KU fremlægge sin seneste forskning på området og lægge op til diskussion. Læs mere om Dorte Sindbjerg Martinsen her.

Den 23 juni stemte 51,9 pct. af UK's vælgere for at forlade Den europæiske Union. Det kan konstateres, at et britisk pund den 23. juni kostede 9,71 kroner og 7 uger senere 8,70 kroner.

I de efter afstemningen fremlagte prognoser påregnes et betydeligt fald i væksten i UK.

Se og hør: Yes Minister - Why Britain Joined the European Union

Jens Thomsen vil som afslutning kort redegøre for forventningerne til de økonomiske konsekvenser af Brexit.

Arrangementet afsluttes med et let traktement.
12 sep. 2016

Ekstern organisation

NavnUnknown external organisation

    Forskningsområder

  • EU, Brexit, DJØF

ID: 164824639