Wind vurderer Brexit og Mays Brexit-tale – Københavns Universitet

Center for Europæisk Politik > Nyhedsliste > Wind vurderer Brexit o...

19. januar 2017

Wind vurderer Brexit og Mays Brexit-tale

Professor og leder for Center for Europæisk Politik, Marlene Wind, deltog den 17. januar i DR2 Dagen kl.17:00, hvor hun kommenterede på den britiske premierminister, Theresa Mays, tale om Storbritanniens udtrædelse af EU. Wind vurderer, at talen var en markant udmelding, men at det stadig ikke står  krystalklart, hvad det er Briterne vil i de kommende forhandlinger. Hvad der dog er klart er, at”[…] de forhandler med det udgangspunkt, at de skal ud af det indre marked” udtalte Wind.

Derudover er det interessant, at May giver vetoret til det britiske parlament. Wind udtalte: ”[…] det at hun parkere den endelige afgørelse i det britiske parlament, det er faktisk, synes jeg, en rigtig interessant udvikling” . Dette kan, ifølge Wind, ses som en form for nødbremse i forhold til den endelige afgørelse af forhandlingerne. Dette hænger sammen med, at forhandlingerne kan tage op til 2-3 år, og at situationen på det tidspunkt kan se helt anderledes ud.

Marlene Wind i DR2 Dagen, 17.01.2017

Hele udsendelsen fra DR2 Dagen kan ses her.

Til Radioavisen mandag morgen den 16. januar 2017 blev Wind interviewet om det problem, at EU borgere i Storbritannien ikke har kunne få en udmelding om deres situation efter Brexit. Tirsdag morgen den 17. januar deltog Wind også i et indslag til Radioavisen om forskellen på ’hård og blød’ Brexit.