Wind om Merkel-Trump møde – Københavns Universitet

Center for Europæisk Politik > Nyhedsliste > Wind om Merkel-Trump møde

20. marts 2017

Wind om Merkel-Trump møde

Fredag d. 17. marts var centerleder og professor ved Center for Europæisk Politik Marlene Wind i DR2 Dagen for at give sin vurdering på mødet mellem den tyske kansler Angela Merkel og den amerikanske præsident Donald Trump.

Her påpegede hun at Angela Merkel er rejst til USA i en todelt rolle:” Hun rejser derover for Tyskland men også som repræsentant for EU.”

Marlene Wind kom også ind på, hvad formålet kan være for Angela Merkel med mødet, set fra et EU perspektiv:

Man skal selvfølgelig have det ud af det at man kommer på talefod med Trump. Så det her med at få en dialog om at man støtter hinanden. Også handler det jo også om handel […] og også om man kan undgå den her handelskrig som Trump måske vil indlede,” sagde Marlene Wind.

Derudover vurderede Marlene Wind også, at kansleren havde taget forretningsfolk fra bilindustrien i Tyskland for at illustrere overfor Trump, at den tyske bilindustri også leverer amerikanske arbejdspladser. Men generelt, udtrykte professoren, at den overordnede strategi for Europas ledere er at lade Trump komme på plads i det hvide hus, og tage forhandlingerne roligt og i et langt træk.

Hele indslaget kan ses her.