Wind: Når man bevæger sig ud i en valgkamp kan man ikke undgå at blive sårbar – Københavns Universitet

Center for Europæisk Politik > Nyhedsliste > Wind: Når man bevæger ...

20. april 2017

Wind: Når man bevæger sig ud i en valgkamp kan man ikke undgå at blive sårbar

Tirsdag d. 18. april var centerleder og professor ved Center for Europæisk politik i TV2 News og DR2 Dagen. Her blev hun interviewet i forbindelse med annonceringen af parlamentsvalget i Storbritannien og Brexit.  

Til spørgsmålet om Theresa Mays taktik vurderede Marlene Wind, at valget skal ses som at hun vil styrke sit hjemlige mandat:

Hun står rimelig godt i målingerne. […] Hun regner med, at hun står overfor en næsten ikke eksisterende opposition. […] Hun gør jo noget smart ved at tage et valg nu før forhandlingerne egentlig er gået i gang hvor hendes svagheder kan blive udstillet. […] Ved simpelthen, tror hun, at stå stærkere på hjemmefronten vil hun kunne undgå nogle lange knive i ryggen, når hun sidder ved forhandlingsbordet i Bruxelles.”

Noget som ikke udelukkende kan være en fordel ifølge professoren:

Vi skal huske på, dem der vil ud og dem, der vil blive er næsten to lige store blokke i Storbritannien. Der er banker, der forlader Storbritannien, der er store industrier der har sagt de vil skifte, og der er et skotsk spørgsmål. [… ] Når man bevæger sig ud i en valgkamp kan man ikke undgå, at man bliver sårbar når man skal ud og love en masse.”

Derudover pointerede Marlene Wind, at EU i hvert fald ikke vil gøre Brexit-forhandlingerne lettere for Theresa May og hendes britiske forhandlere.

Marlene Wind var samme dag i TV2 News for at tale om Brexit og det britiske parlamentsvalg.

Indslaget i DR2 Dagen kan man se her: DR2 Dagen.