Wind i Presselogen: Valgresultatet var mere nuanceret end fortalt af medierne – Københavns Universitet

Center for Europæisk Politik > Nyhedsliste > Wind i Presselogen: Va...

20. marts 2017

Wind i Presselogen: Valgresultatet var mere nuanceret end fortalt af medierne

Søndag d. 19. marts var centerleder og Professor Marlene Wind i Presselogen på Tv2 News for at snakke om dækningen af det hollandske valg. Her havde professoren en væsentlig kritik af mediernes dækning:

Jeg synes jo det er dejligt og fantastisk at de danske medier for en gang skyld tager ud og dækker et valg i et andet europæisk land, men det var lidt som om man derhjemme fra allerede havde skrevet manuskriptet hjemmefra.”

Kritikken udbyggede hun ved at påpege, at valgresultatet var mere nuanceret end som fortalt:

Fordi vi kunne alle se, at det ikke endte med den her højre populistiske sejr, men det faktisk var et langt mere nuanceret resultat som vi så ikke fik noget at vide om.

Selve det at vise begge sider af den populistiske tenden i Europa vurderede Marlene Wind er en vigtig opgave for medierne.

Kigger vi f.eks. på Tyskland er AfD gået helt ned på 8%. Det hører vi intet om. Så det her med at sætte tingene ind og kigge på de andre lande; ser vi den her populistiske og anti-europæiske linje?” Sagde Marlene Wind slutteligt, og lagde dermed op til, at medierne skal udfordre deres egen tese op anti-europæisk tendenser i Europas medlemslande.