01. august 2018

Wind i Jyllands Posten om Johnsons afgang

I forbindelse med Boris Johnson’s opsigelse som udenrigsminister udtalte professor og centerleder ved Center for Europæisk Politik Marlene Wind sig til Jyllands Posten den 9.juli 2018. Hun forklarer, at Storbritanniens regerings tynde flertal bliver ekstremt presset af den nye usikre position, der er opstået som følge af både Boris Johnson og brexitminister David Davis afgang. Det kan være med til at skubbe Storbritannien ud i en situation med hard Brexit. Der er således ingen løsninger ud over de to modpoler: en norsk løsning eller totalt farvel til EU og det indre marked.

Marlene Wind vurderer, at Theresa May ville kunne forhandle sig frem til en norsk løsning, hvis hun, uden at miste flertallet, kan få flere hardcore brexiteers til at melde sig ud af regeringen, men Wind forklarer også, at det er svært at forestille sig en situation, hvor det kan lykkedes.

Læs hele artiklen her: https://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE10743388/professor-hvis-mayregering-falder-kan-det-blive-en-haard-brexit/