Wind efter valget af Macron: ”EU skal genoverveje sin økonomiske politik” – Københavns Universitet

Center for Europæisk Politik > Nyhedsliste > Wind efter valget af M...

10. maj 2017

Wind efter valget af Macron: ”EU skal genoverveje sin økonomiske politik”

Søndag d. 7 maj var centerleder og professor Marlene Wind i DR2 Deadline for at tale om den nyvalgte franske præsident Emmanuel Macrons opgaver i europæisk sammenhæng.

Han skal sikre sig at overbevise dem om, de andre og især Tyskland, at hans succes afhænger af deres hjælp. Han kan ikke gøre ret meget selv, han kan ikke vende en supertanker alene.[…] Det kan han kun gøre hvis der er nogen, der hjælper. […] Merkel skal hjælpe med at genoverveje sin økonomiske politik. Det Frankrig har brug for og det mange af de sydeuropæiske lande har brug for er en saltvandsindsprøjtning. Altså en meget mere ekspansiv finanspolitik. ” Med det pointerede Marlene Wind, at det i høj grad er de andre omkringliggende lande i EU, som skal skifter økonomisk politik, for at hjælpe Frankrig og EU.

Foruden ovenstående kommentarer omkring EU’s opgaver, kom de i udsendelsen også ind på Macrons politik angående en styrkelse af Eurozonen, Frankrig meget integrerede EU identitet samt den splittelse som Frankrig oplever på netop deres globale profil.

Se hele udsendelsen her.