Rebecca Adler-Nissen med i Ræsons podcastserie – Københavns Universitet

Center for Europæisk Politik > Nyhedsliste > Rebecca Adler-Nissen m...

06. februar 2017

Rebecca Adler-Nissen med i Ræsons podcastserie

Den 3. februar deltog professor ved Center for Europæisk Politik Rebecca Adler-Nissen i Ræsons podcastserie med fokus på Brexit.

Professoren deltog i andet afsnit af podcastserien, der hedder: ”Brexit: May I leave?”. Her kommenterede hun bl.a. på Brexits betydning for den europæiske forsvarspolitik:

Der har traditionelt kun været to europæiske lande, man skulle holde øje med, når det handler om hardcore forsvarspolitik. Det er Frankrig og Storbritannien. Så Brexit rejser en masse sikkerhedspolitiske spørgsmål, ikke mindst i forhold til hvad Tyskland gør […] Det er meget usandsynligt, at vi kommer til at se en EU-hær i vores levetid. Der er ingen lande, der ønsker det,” sagde Rebecca Adler-Nissen. Hun kom også ind på terror- og politisamarbejdet i Europa:

”Paradoksalt nok kommer vi til at se, at Storbritannien, selv efter at de har meldt sig ud af EU, formentligt vil deltage mere i terror- og politisamarbejdet end Danmark gør.”

Rebecca Adler-Nissen deltog i andet afsnit af podcastserien sammen med Bjarke Møller fra Tænketanken Europa og Kim Bildsøe Lassen, som er DR’s udenrigskorrespondent i London.

Hele afsnittet kan man lytte til her.