Rebecca Adler-Nissen interviewet til Kristeligt Dagblad – Københavns Universitet

Center for Europæisk Politik > Nyhedsliste > Rebecca Adler-Nissen i...

08. maj 2017

Rebecca Adler-Nissen interviewet til Kristeligt Dagblad

Torsdag d. 4. maj blev professor ved Center for Europæisk Politik Rebecca Adler-Nissen interviewet til Jyllands-Posten. Dette angående, at Danmark med sit retsforbehold kommer til at stå udenfor dele af den nye digitale grænsesikkerhed i EU.

Noget ifølge Professoren ellers ville være passende for den danske befolkning:

”De øvrige europæiske befolkninger er mere kritiske over for overvågning end danskerne, som generelt har større tiltro til staten. I for eksempel Tyskland, Spanien og Storbritannien ser man af forskellige historiske årsager rødt, når autoriteter indfører systematisk registrering af borgere. Det er derfor i Europa-Parlamentet med de mange parlamentarikere fra de store lande og ikke i det danske folketing, at man har kæmpet hårdest for retssikkerheden og vundet flest slag om kontrollen med overvågningen," udtaler hun.

Endnu mere paradoksalt er det, at det er et emne, som ligger mange borgere nært:

”Hvis man spørger borgerne, hvad der et det vigtigste for EU at beskæftige sig med, så ryger kampen mod terrorisme og sikkerhed rigtig højt op. Udenrigs-og sikkerhedspolitik er i det hele taget noget, de fleste europæere synes er ekstremt vigtigt for EU at beskæftige sig med.”