27. september 2018

Rebecca Adler-Nissen i P1 Orientering om Labour-kongres

Det engelske parti Labour har på sin partikongres åbnet diskussionen om en ny Brexit-afstemning. Professor Rebecca Adler-Nissen var i P1 Orientering den 24. september 2018 for at tale om Labours ændrede holdning til Brexit-afstemninger. For et år siden ved forrige partikongres var der nemlig ingen opbakning til en ny folkeafstemning.

Men hvad en given folkeafstemning præcis skulle omhandle er ikke sikkert. Dertil er partiet for stort med delte holdninger til Brexit-spørgsmålet – præcis ligesom regeringspartiet The Conservatives. Ledelsen holder på at en afstemning skal handle om hvilket slags Brexit briterne skal have og ikke hvorvidt Brexit-forhandlinger overhovedet skal fortsætte eller ej. Hvorfor denne ændring er sket i løbet af det seneste år forklarer Adler-Nissen med at det er to forskellige verdener ift. Brexit fra sidste år til i år. Sidste år havde briterne en forestilling om at det var en let sag at komme ud af EU, men det sidste år har vist at det er en meget kompleks affære, og der findes mange måder at være associeret til EU på.

Adler-Nissen fortæller også om et muligt nyvalg til parlamentet og hvordan det givetvis kan ændre deadlines ift. Brexit-forhandlingerne hvis Labour overtager magten fra de konservative.

Hør hele udsendelsen her.