Rebecca Adler-Nissen i Jyllands-Posten – Københavns Universitet

Center for Europæisk Politik > Nyhedsliste > Rebecca Adler-Nissen i...

27. januar 2017

Rebecca Adler-Nissen i Jyllands-Posten

Forholdet mellem Storbritannien og Frankrig har historisk set været præget af konflikter. Mandag d. 23. januar kommenterede professor ved Center For Europæisk Politik Rebecca Adler-Nissen i Jyllands-Posten på, hvordan dette kommer til at spille ind i det kommende Brexit.

Der er en meget lang tradition for mistillid fra fransk side overfor briterne, en tvivl om deres reelle hensigter i det europæiske samarbejde,” udtaler Rebecca Adler-Nissen.

Når forhandlingerne om Storbritanniens udtrædelse af EU begynder, er det med franskmanden Michael Barnier i spidsen fra EU’s side af forhandlingsbordet. At det er en franskmand, der skal lede EU’s forhandlinger, kan lægge an til et hårdt forløb grundet de to landes forskellige syn på EU:

”Frankrig ser EU som en forlængelse af Frankrig, en måde at gøre deres egne interesser større på. Efter Theresa Mays brexit-tale har man næsten fået det indtryk, at der gælder det helt modsatte for briterne, nemlig at EU gør Storbritannien mindre, og at de kun kan opnå global magt uden for EU,” siger professor Rebecca Adler-Nissen til Jyllands-Posten.

Hele artiklen er at finde i mandagsudgaven af Jyllands-Posten d. 23. januar på side 8.