Professor Wind om Macrons Europapolitik – Københavns Universitet

Center for Europæisk Politik > Nyhedsliste > Professor Wind om Macr...

26. april 2017

Professor Wind om Macrons Europapolitik

Marlene Wind, Professor og leder for Center for Europæisk Politik, deltog søndag den 23. april 2017 i DR Debatten Ekstra med Clement Kjærgaard under temaet; Valget i Frankrig. Sammen med Uffe Østergaard, professor i Europæisk historie fra CBS, og Pierre Collignon, tidligere chefredaktør på Jyllands-Posten, diskuterede Wind, hvad udfaldet af det franske valgs første runde vil betyde for landets Europapolitik.

Wind understregede blandt andet, at hvis Macron vinder, så får Frankrig meget mere Europa, da Macron ”[…] har en meget vidtgående vision for det europæiske samarbejde”. Hertil nævnte Wind også, at EU måske håber på, at Macron ”[…] kan overbevise den almindelige arbejder om at det, som er i deres fordel, det er, at EU går ind og regulere kapitalen og i det hele taget tager hånd om den lille mands problemer og udfordringer.”

Wind påpegede, at det narrativ, som Macron skal prøve at få solgt til vælgerne, handler om, at løsningen ikke er at bygge mure og gemme sig bag dem, men at Frankrig skal være en del af Europa, men et Europa som kan tage vare på de udfordringer, der også er på den globale bane. Macrons EU vision ligger vægt på den økonomiske politik, og handler om mere Europa på andre områder blandt andet en styrket eurozone.

Udsendelsen blev sendt på DR1 Debatten søndag den 23. april 2017 og hele udsendelsen kan ses her.

Mandag den 24. april 2017 kl.10:00 var Wind også i TV2 News for at debattere Macrons Europapolitik i forlængelse af den første valgrunde. Hele udsendelsen kan ses her (kræver login)