Professor Wind: Når man siger Europa i dag, så siger man også Merkel – Københavns Universitet

Center for Europæisk Politik > Nyhedsliste > Professor Wind: Når ma...

11. juli 2017

Professor Wind: Når man siger Europa i dag, så siger man også Merkel

Professor og centerleder, Marlene Wind, deltog fredag den 7. juli i DR2 Deadline i forbindelse med G20 Topmødet. Heri diskuterede Wind Tysklands rolle i verdenen, og hvordan Merkel står i forhold til blandt andet USA og Amerika. Wind kommenterede også på en meningsmåling, der gør Merkel til den mest populære leder i verdenen. Wind nævnte her, at mange ser Merkel som inkarnationen af de universelle frihedsværdier som Europa og Vesten har stået for traditionelt. Men hvor det før var USA, der stod som lederen for den frie verden, så er bolden nu kastet tilbage til Europa: ”Når man siger Europa i dag, så siger man også Merkel”

Om Tysklands populære rolle pointerede Wind at det at se Tyskland som kun værende noget i forlængelse af Europa, det er så unikt, at det er noget som tiltaler de fleste; Tyskland tager ikke en ledende stilling for at pleje interesser modsat Trumps ’America first’: ”Det er ikke Tyskland first, nej det er Europa first. Dermed signalere hun også, at den her Europæiske tanke er større end Tyskland selv er.”

Hele indslaget kan ses her.

Marlene Wind var tirsdag den 11. juli kl. 8.30 i TV2 NEWS for at kommentere på flygtninge situation i italien og de planer landet har for at få EU til at hjælpe.

Indslaget kan ses her (kræver login).