Professor Wind i Deadline – Københavns Universitet

Center for Europæisk Politik > Nyhedsliste > Professor Wind i Deadline

09. februar 2017

Professor Wind i Deadline

Tirsdag d. 7. februar var centerleder og professor ved Center for Europæisk Politik Marlene Wind i Deadline på DR2 kl. 22:30. Dette var til en diskussion om den amerikanske præsident Donald Trumps nye linje over for EU, betyder et dybere europæisk samarbejde for medlemslandene.

Marlene Wind vurderer, at den nye linje betyder mere EU, i hvert fald på overfladen: ”Så på ovefladen så siger alle jo [at det betyder mere EU red.] Merkel, Tusk hørte vi i sidste uge, Hollande siger det samme. De kernelande der ligesom udgør den europæiske indercirkel det er det de siger, at de ønsker.”

Marlene Wind pointerer dog, at det først skal vise sig hvor dybt ledernes kommentarer stikker, og om der bliver gjort alvor af ordene.  

Marlene Wind udtrykker i interviewet en vis skepsis om hvor vidt det betyder et EU, der kan stå sammen overfor Donald Trumps linje. Professoren mener, at der tegner sig den tendens i medlemslandene, at man i højere grad tager bestik af hvad de populistiske bevægelser siger, hvorfor det kan være en stor udfordring at skabe en samling om det europæiske projekt i fremtiden.

Hør hele diskussionen i DR2 Deadline her.