Professor Sindbjerg Martinsen i flere medier med sit P.I.A Puzzle Piece – Københavns Universitet

Center for Europæisk Politik > Nyhedsliste > Professor Sindbjerg Ma...

27. februar 2018

Professor Sindbjerg Martinsen i flere medier med sit P.I.A Puzzle Piece

KU's nye formidlingsplatform P.I.A (Political Ideas and Analysis) gik fredag den 23. februar i luften, og det første tema er skrevet af Professor Dorte Sindbjerg Martinsen under overskriften 'Velfærd i Bevægelse'.

I et helt nyt formidlingsformat præsenterer Sindbjerg Martinsen dele af sin nyeste forskning, som vil være at finde i sit mere traditionelle format senere på foråret i form af forskningsartiklen "Free movement of People and Cross-Border Welfare in the European Union: Dynamic Rules, Limited Outcomes", der udkommer i Journal of European Social Policy. I P.I.A's Puzzle Piece kortlægger Sindbjerg Martinsen de vigtigste problemstillinger, fakta og løsningsforslag på 14 sider, der er rigt illustreret med grafer og interaktive links til uddybende referencer og data. 

Med title "Fåtal af EU-borgere modtager sociale ydelser kort efter ankomst", undersøger dette Puzzle Piece, hvorvidt EU-borgeres ret til sociale ydelser presset finansieringsgrundlaget for den danske velfærdstat. Professor Sindbjerg Martinsen opridser hertil følgende tre løsninger:

1. Større forsigtighed og bedre vidensgrundlag for debatten om "velfærdsturisme" og om velfærdsstatens bæredygtighed ift. den fri bevægelighed i EU 

2. Indførelse af et supplerende bopælskriterie for at åbne ret til dansk SU

3. Arbejde for en kolletiv politisk løsning i EU-regi, der præciserer arbejdstagerbegrebet

Hele Puzzle Piecet kan tilgås her.

Resultaterne fra Sindbjerg Martinsens Puzzle Piece blev bragt i en lang række medier: Politikken dækkede det med artiklerne "Nyt studie punkterer myte om velfærdsturisme" og "Forsker: »Borgere fra et andet EU-land kan tage et studiejob på McDonald’s, og så har de adgang til SU«" (begge for abonnementer). Den offentlige skrev også om forskningen i artiklen "Forsker: Velfærdsturisme er en myte", mens CPH Post Online bragte en engelsksproget artikel om emner i "The term ‘welfare tourist’ is misleading, suggests major new study".