29. juni 2018

Ny bog fra professor Marlene Wind

International lov i nationale domstole og mellem politikere og borgere har ikke altid den ønskede effekt på indenrigspolitisk niveau. Den nye bog ”International Courts and Domestic Politics”, med professor ved IFS Center for Europæsik Politik og professor ved JUR Center for International Courts Marlene Wind som hovedredaktør, undersøger en række domstole og juridiske organer for deres indflydelse og mangler. Bogen er udkommet i juni 2018 ved Cambridge University Press.

Ved at benytte den samfundsvidenskabelige metodologi med klassiske case-studier rykker ledende advokater og politologer studiet af domstole inden for international lov til et helt nyt niveau. Bogen stiller spørgsmålstegn ved den anskuelse, at retslige dogmatikker vil være nok til at forstå den komplekse verden, vi lever i, og demonstrerer den potentielle fordel, det kan være at tilegne sig et bredere udsyn ved at trække på empirisk retslig research. Bogen vil være af stor interesse for alle, der er interesserede i effekterne – i stedet for kun processerne og strukturerne – af international lov og domstole.