30. april 2019

Mød Michel Barnier på Københavns Universitet den 30. april kl. 16.00-17.00

Storbritannien stemte den 23. juni 2016 for at forlade den Europæiske Union. Denne udtræden har dog stadig ikke fundet sted. Ved det sidste møde i Det Europæiske Råd, blev stats- og regeringscheferne enige med Storbritannien om at forlænge fristen for udtrædelse til senest den 31. oktober 2019. Derudover vil Storbritannien, hvis landet stadig er medlem af EU den 23. maj, skulle afholde valg til Europa-Parlamentet.

Hvad betyder denne udtræden for et land som Danmark, der traditionelt har haft tætte økonomiske og politiske bånd til Storbritannien? Og hvad betyder Brexit for den Europæiske Union i dette skæbneår, hvor der skal vælges nyt Europa-Parlament, ny Europa-Kommission og ny formand for Det Europæiske Råd?

Michel Barnier er tidlige Europakommissær og fransk minister. Han har været de 27 medlemslandes chefforhandler og dermed siddet i centrum af diskussionerne om en ordentlig udtræden. Fra den spæde start, hvor forhandlingsmandatet blev fastlagt, til de sene nattetimer i Det Europæiske Råd har han været med.

Michel Barnier er stadig fuldt optaget af at sikre Storbritanniens ordentlige udtræden af EU, og han besøger derfor jævnligt alle medlemslande. Han kommer til København den 30. april, hvor han blandt andet deltager i et offentligt møde om Brexit på Københavns Universitet, organiseret af Europa-Kommissionens repræsentation i Danmark.

Professor Marlene Wind er ordstyrer.

Arrangementet, som finder sted tirsdag den 30. april 2019 kl. 16.00-17.00 på CSS, auditorium 35.01.44, indgang fra Gammeltoftsgade 15, er gratis, men tilmelding er nødvendig.

Læs mere og tilmeld dig