Marlene Wind i ny podcast-serie fra Ræson – Københavns Universitet

Center for Europæisk Politik > Nyhedsliste > Marlene Wind i ny podc...

31. januar 2017

Marlene Wind i ny podcast-serie fra Ræson

Ræson har lanceret en ny podcast-serie der skal have fokus på Brexit. Den 28. januar var første episode online, og her deltog centerleder og professor ved Center for Europæisk Politik Marlene Wind. Sammen med seniorrådgiver i Tænketanken Europa Han Martens satte de ord på i hvilken retning Storbritannien og EU bevæger sig hen.

Marlene Wind kom blandt andet ind på Theresa Mays for nylige tale om strategien for Brexit:

“Både Theresa Mays tale og modtagelsen af den britiske højesterets afgørelse handler i virkeligheden mere om britisk indenrigspolitik end det handler om noget som helst andet. […] Det er taktik, at hun melder hårdt ud. Nu har hun mulighed for at kravle ned af det træ, hun er kravlet op i, og sige at det er andres skyld, at hun lander et andet sted.”

Når det kommer til EU’s side af bordet sagde Centerleder Marlene Wind følgende:

Det er EU, der står med de bedste kort. Jeg er imponeret over, at EU-landene har formået at holde tand for tunge og ikke flyve ud med løfter til briterne. Vi har ikke set en splittelse internt mellem medlemslandene. Vi har et EU, der står skulder ved skulder.”

Derudover pointerede professor Marlene Wind også, at man indtil videre ikke har set den forventede dominoeffekt i form af folkeafstemninger rundt omkring i medlemslandene.

Første episode af podcasten kan høres her.