Marlene Wind i Deadline: May vil sikre sit forhandlingsmandat – Københavns Universitet

Center for Europæisk Politik > Nyhedsliste > Marlene Wind i Deadlin...

19. april 2017

Marlene Wind i Deadline: May vil sikre sit forhandlingsmandat

Centerleder og professor ved Center for Europæisk Politik Marlene Wind var tirsdag d. 18. april i DR2 Deadline. Dette var hun for at give en vurdering af den britiske premiereminister Theresa May’s Brexit-taktik efter, at hun samme dag udskrev parlamentsvalg til afholdelse den 8.juni.

Marlene Wind vurderede at valgudmeldelsen er et udtryk  for, at Theresa May vil have sit forhandlingsmandat på plads:

Altså den letteste forklaring er selvfølgelig er, at hun ikke ved om hun har en god aftale hun kan præsentere for vælgerne i 2020. Det er klogt nok af hende.”

Men Marlene Wind pointerede også, at det er udtryk for at Theresa May vil have sit forhandlingsmandat på plads, i og med hun ikke er direkte valgt af det britiske folk:

Simpelthen for at sikre sig at den ballade, der allerede på det tidspunkt var i Parlamentet, ikke kunne forhindre hende i at få det nødvendige manøvrerum i Brexit forhandlingerne i Bruxelles. […] Det her med at stå med et folkeligt mandat det gør hende alt andet lige stærkere. ”

Marlene Wind sagde også, at valgkampen kan give problemer i og med at der kan komme mange emner frem i en valgkamp, og dermed også en masse mulige løfter. Alt efter hvordan det britiske valg går, er der god chance for, at mandatet for et hårdt Brexit bliver større, ifølge professoren.

Hele indslaget kan ses på DRTV: dr.dk/deadline.