07. maj 2019

CEP afholder EUropa i krise? Debat-arrangement 7. maj 2019

I slutningen af maj går hele EU's befolkning til stemmeurnerne ved Europaparlamentsvalget. Det er efterhånden blevet en velkendt samtidsdiagnose at beskrive Europas tilstand med begrebet krise(r) - men hvad er en krise, hvordan skildrer vi krisen og hvordan definerer krisen vores handlingsrum?

SUVERÆN - studenterforeningen for politisk teori på Statskundskab og Center for Europæisk Politik, IFS, inviterer til debat med de to bogaktuelle forskere Marlene Wind og Malte Frøslee Ibsen, der begge beskæftiger sig med Europa og kriser.

Debatten indledes og modereres af chefredaktør på Dagbladet Information Rune Lykkeberg, der med afsæt i sin nye bog ”Vesten mod Vesten” vil kridte banen op for debatten.

Malte Frøslee Ibsen er postdoc ved Københavns Universitet, hvor han forsker og underviser i politisk teori. Han beskæftiger sig særligt med Frankfurterskolen og er en flittig debattør, primært i rollen som politisk engageret borger, særligt i spørgsmål omkring forholdet mellem demokrati og kapitalisme, EU, flygtningekrisen, og køn.

Marlene Wind er centerleder på Center for Europæisk Politik og forsker bl.a. i EU's institutionelle ændringer og traktater herunder Danmarks EU-beslutningsprocedure samt de danske EU-forbehold. Hendes primære fokus har de seneste år været centreret omkring samspillet mellem ret og politik i EU, ligesom hun har analyseret dette sammenspil fra en mere teoretisk vinkel.

Det hele foregår den 7. maj 2019 på Københavns Universitets Center for Sundhed og Samfund i lokale 35.01.06 med program fra kl. 17.15-19.00.

Program:

Kl. 17:15-17:45 Introduktionsoplæg ved Rune Lykkeberg.

Kl. 17:45-18:30 Debat med professor Marlene Wind og postdoc Malte Frøslee Ibsen styret ved moderator Rune Lykkeberg - Hvordan skal vi begribe kriserne, og hvilket handlerum har vi i forhold til kriserne?

Kl. 18:30-19.00 Spørgsmål fra salen.