11. juli 2018

Bossetta med ny artikel om Brexit-debatten på Facebook

PhD-studerende ved Institut for Statskundskab Michael Bossetta har udgivet en ny artikel i samarbejde med Anamaria Dutceac Segesten fra Lund Universitet og Hans-Jörg Trenz fra Københavns Universitet i forbindelse med et nyt forskningsprojekt de har lavet.

 De har undersøgt den rolle borgerne og deres politiske aktivitet, som de generer i Facebooks kommentarfelt, har ift. den brede politiske debat. I denne undersøgelse tager de udgangspunkt i Brexit-kampagnen og ser på, hvorvidt denne har skabt politiske ekkokamre på det sociale medie.

 De finder bl.a. at et relativt lille antal brugere er ansvarlige for størstedelen af kommentarerne på Facebook og at andelen af såkaldte cross-posters (brugere, der kommenterer på både Remain og Leave-sider på Facebook) er relativt lille, men de er mest aktive med de politiske kommentarer.

Ifølge forskerne peger fundene fra rapporten på, at kommentatorer på Remain-siden former et ideologisk ekko-kammer, mens Leave-kommentatorer deltager på tværs af de forskellige sider.

Læs mere om rapporten her: http://blogs.lse.ac.uk/brexit/2018/06/19/the-brexit-battle-on-facebook-assessing-echo-chambers-and-polarisation/