07. marts 2019

Adler-Nissen om digital misinformation i DR2 Deadline

Professor Rebecca Adler-Nissen er i DR2 Deadline den 7.marts 2019 om digital misinformation. I en ny artikel har hun og andre forskere set på Pro-Kreml misinformation og casen med det nedskudte Malaysian Airlines fly den 17. juli 2014. Der var en stor grad af misinformation med to historier, der cirkulerede samtidigt – den ene fortalte at flyet blev skudt ned af den russiske hær, den anden fortalte at det var den ukrainske hær, der havde forsaget ulykken. Forskerne troede at den russiske stat ville være de mest aktive ift. at sprede den falske nyhed, som gav ukrainerne skylden, men fandt ud af at borgerne drev historien og var de ivrigste spredere af misinformationen.
Adler-Nissen fortæller desuden om en anden artikel, hun lige har fået udgivet, som viser, at der er sammenhæng mellem alder og hvor megen misinformation man læser. Jo ældre man er, des mere eksponeret er man ift. fake news.
Til spørgsmålet om en løsning forklarer Adler-Nissen at de ikke har målt på konsekvenserne af spredningen, men at de gerne vil undersøge om det betyder at folk stemmer anderledes.

Se hele indslaget her.