Adler-Nissen om den græske gældskrise – Københavns Universitet

Center for Europæisk Politik > Nyhedsliste > Adler-Nissen om den gr...

23. februar 2017

Adler-Nissen om den græske gældskrise

Onsdag d. 22. februar var professor ved Center for Europæisk Politik Rebecca Adler-Nissen i DR2 Deadline for at snakke om den græske gældskrise efter, at den tyske forbundskansler Angela Merkel  onsdag mødtes med den Internationale Valutafond.  

Ifølge professoren kan mødet tyde på en udvikling i gældskrisen:

På mange måder så ser man, at intet har ændret sig grundlæggende. Den her krise har varet i syv år. […] Det der så har været spændende ved det her møde i dag mellem Angela Merkel og IMF (International Monetary Fund red.), det er, at tyskernes andet princip er, at de helst ikke vil give nogen hjælpe pakke uden at de har IMF med sig. Og her er der altså sket lidt, fordi valutafonden har indrømmet, at måske har den her stramme kurs alene, ikke virket særlig godt, og man skal begynde at eftergive gæld. Og det er altså et princip som tyskerne ikke vil ind på,” sagde Rebecca Adler-Nissen.

Rebecca Adler-Nissen kom også ind på en undersøgelse hun selv har udarbejdet, om opinionsdannelsen i hhv. Tyskland og Grækenland:

Jeg tog en periode hvor krisen var værst. Og regnede med, at de havde de her stereotype forestillinger om hinanden. [...] Og det er en del af sandheden, men når man så ser på ledere på alle de førende aviser i hhv. Tyskland og Grækenland så er billedet mere nuanceret. Op i mod en fjerdedel  af de tyske ledere handler om at Tyskland er gået for langt og at man måske skal føre en mere lempelig politik over for Grækenland. Og i Grækenland finder vi også […] en selvkritik,” sagde professoren. Selvransagelsen i landene kan altså også tyde på, at gældskrisen udvikler sig hen imod en løsning.

 

Hele indslaget kan ses her.