12. marts 2019

Adler-Nissen i Verden ifølge Gram om Macron

Professor Rebecca Adler-Nissen i P1-programmet Verden ifølge Gram den 12. marts 2019 for at tale om Macron og hans visioner for Europa. Til start diskuterer Adler-Nissen Macrons visioner for EU, som er blevet neddæmpede i deres udtryk, fordi hans EU-partner den tyske kansler Angela Merkel ikke sidder så stærkt som før med mindre pro-europæiske tyske vælgere. Men alligevel har han vist stor konsistens i sin holdning til EU.
Derefter diskuteres Macrons ståsted ift. Brexit, som bl.a. kan besværliggøre det kommende Europaparlamentsvalg, hvis en aftale ikke er på plads inden. Adler-Nissen forklarer, at den frygt, man havde ift., at resten af EU ville opleve en domino-effekt i ønsket om at forlade EU, er udeblevet. Det har umiddelbart fået EU til at stå mere sammen, og flere meningsmålinger viser, at europæerne er blevet mere glade for deres medlemskab.
Spørgsmål om beskyttelse af sikkerhed i forbindelse med valget, migration og Schengen-samarbejdet diskuteres. Som konklusion forklarer Adler-Nissen, at Macrons forventninger til det fransk-tyske samarbejde var tårnhøje, men at mange af hans visioner har været sværere at indfri end han håbede.

Hør hele indslaget her.