22. august 2022

Dorte Martinsen med ny forskning om EU's sundhedspolitik

Coronakrisen gjorde med ét EU's sundhedspolitik til storpolitik. Dog har store dele af EU's sundhedspolitik længe blevet udviklet i EU's såkaldte EAN'er (European Administrative Networks), som efterhånden er blevet kerneinstitutioner i udviklingen af EU's sundhedspolitik. I disse netværker interagerer sundhedseksperter med hinanden, samler nøgleressourcer og udvikler ens standarder.

Netop strukturen for EU's sundhedspolitik har CEP-forsker Dorte Sindbjerg Martinsen sammen med Reini Schrama og Ellen Mastenbroek undersøgt i deres nye artikel: "Networked Health Cooperation in the European Union: Horizontal or Hierarchical?"

De finder her blandt andet, at samlingen af ressourcer og ekspertkompetencer på EU-niveau er afgørende for det offentlige sundhedsudbud, og at disse EAN'er fungerer som vigtige byggeklodser for udviklingen af en 'European Health Union'. Dertil finder de, at der i høj grad udfolder sig en hierarkisk struktur i de eksisterende netværk, hvor visse lande sidder med store magtpositioner.


Læs mere om artiklen i deres blogindlæg her.

Læs artiklen her.

Emner