Wind om Theresa Mays Brexit-tale – Københavns Universitet

Center for Europæisk Politik > Nyhedsliste > Wind om Theresa Mays B...

18. januar 2017

Wind om Theresa Mays Brexit-tale

I forbindelse med Theresa Mays tale d. 17. januar om de kommende forhandlinger om Storbritanniens farvel til EU, blev centerleder og professor ved Center For Europæisk Politik, Marlene Wind, interviewet af DR Nyheder. Marlene Wind påpeger, at på trods af Mays udtalelser om en hurtig udtrædelse af det indre marked, er det en langvarig proces:

”At forlade det indre marked er altså noget, der tager årevis, fordi der kommer en meget lang periode, hvor man skal etablere nye institutioner og embedsmænd til at varetage den opgave og føre den ud i livet - noget, som tager rigtig, rigtig lang tid”, udtaler Marlene Wind.

Marlene Wind mener, at talen i høj grad er udtryk for, at den britiske premierminister kridter banen op til de kommende forhandlinger med EU. Ifølge Marlene Wind, kan strategien dog munde ud i noget mere kompromissøgende hen ad vejen.

Læs hele interviewet med Marlene Wind på dr.dk her.