Julie Hassing Nielsen med i tredje afsnit af Ræsons podcastserie – Københavns Universitet

Center for Europæisk Politik > Nyhedsliste > Julie Hassing Nielsen ...

13. februar 2017

Julie Hassing Nielsen med i tredje afsnit af Ræsons podcastserie

Mandag den 13. februar er professor Julie Hassing Nielsen med i tredje afsnit af Ræsons podcastserie. Podcastserien handler om Brexit, og i dette afsnit er der fokus på debatten om EU, og Brexits indflydelse på EU-skepsis i Europa.

I løbet af udsendelsen kommer Julie Hassing Nielsen bl.a. ind på, at der ikke er en stor forståelse blandt vælgere for EU’s institutionelle opsætning, og systemets manglende reaktionsevne i krisetider. Dog vurderer hun det ikke til at være sandsynligt, at vi får en Brexit lignende afstemning i Danmark:

”Jeg tror ikke på et Dexit. Hvis man ser på eurobarometermålinger, så kan man se, at et stort flertal i den danske befolkning konsistent er meget EU-positive. Det gælder også under de forskellige kriser, vi har set. Sådan har det aldrig været i Storbritannien.”

Professor Julie Hassing Nielsen vurderer i stedet, at Brexit kan få betydning for debatten i andre EU lande, i form af politiske strømninger som AfD i Tyskland og Front Nationale i Frankrig.

Derudover kommer podcasten blandt andet omkring udfordringerne ved at skabe en mangfoldig offentlig debat om EU, og forskellighederne i de europæiske lande og hvordan man harmonerer dette.

Hele afsnittet kan man lytte til her.