Adler-Nissen: 'May mener ja, når hun siger nej til indre marked' – Københavns Universitet

Center for Europæisk Politik > Nyhedsliste > Adler-Nissen: 'May men...

18. januar 2017

Adler-Nissen: 'May mener ja, når hun siger nej til indre marked'

I kølvandet på den britiske regeringschefs tale tirsdag den 17. januar om Storbritanniens afsked med EU, påpegede Professor ved Institut for Statskundskab og Center for Europæisk Politik, Rebecca Adler-Nissen, over for Ritzaus Bureau, at når May i stedet for det indre marked ønsker en omfattende handelsaftaler med EU, vil det i grunden betyde, at man reelt vil ende med noget, der ligner det indre marked.

Adler-Nissen udtaler hertil: ”Hun ønsker noget, der ligner det indre marked. Men det må bare ikke hedde det indre marked”.

Dette skyldes blandet andet, at for at en sådan handelsaftale skal fungere, skal de britiske virksomheder opfylde samme krav og standarder som ved tilslutning til det indre marked. Slutteligt påpegede Adler-Nissen også at: ”Hun [red. May] var ret skarp i at afvise, at parlamentet fik andet end en afstemning til slut. Jeg tror, at det kommer til at eksplodere i London i dag og de næste dage - denne vrede”

Hele artiklen fra Ritzau kan findes her.